Grisens 10 bud

1.       Husk at jeg blir voksen. Selv om jeg blir større enn forventet, er jeg like glad i deg og håper du også vil fortsette å være glad i meg. Jeg er fremdeles liten i forhold til en vanlig gris.

2.       Jeg er veldig smart, så jeg kjeder meg lett. Gi meg mye aktivitet og hodebry så blir jeg ikke fristet til å aktivisere meg selv.

3.       Jeg elsker å grave! Gi meg et område hvor jeg kan få bruke instinktene mine, så slipper du at jeg tar feil og tror at jeg kan lete etter mat under rosebuskene dine.

4.       Hvis noen lover deg at jeg skal bli bitteliten, snakk med flere før du velger å ta meg hjem. Ikke alle er like ærlige om hvor store vi egentlig kan bli.

5.       Hvis du skal se på moren og faren min for å tenke på hvor store vi blir, forsikre deg om at jeg har voksne foreldre. Hvis foreldrene mine er under fem år kan de fremdeles vokse seg større. Mange griseforeldre er veldig unge.

6.        Jeg elsker mat! Jeg kan gjøre alt for en liten matbit, men husk at det må være riktig mat og riktige mengder. Jeg skal ikke være fet, men har bare godt av litt dobbelhake.  Sett deg ordentlig inn i hva jeg behøver for å ha det bra.

7.       Jeg har lett for å bli stresset og liker ikke så godt når ting forandrer seg mye. Jeg kan fort bli ensom og vil gjerne at vi skal være to griser.

8.       Jeg passer ikke til å bo i en leilighet i storbyen, jeg må ha uteplass hvor jeg kan utfolde meg og utforske. Jeg er heller ikke lovlig å ha alle steder, sjekk nøye om jeg har lov å bo der du bor.

9.       Jeg er glad i å leke på min egen måte, men den er nok annerledes enn det du er vant til fra andre dyr.

10.   Jeg blir veldig knyttet til flokken min, så vær sikker på at du har tid og plass til meg i mange år framover. Jeg vil helst ikke flytte fra deg..